In het voorjaar van 2020 stond de wereld op zijn kop. Ik zocht naar een zinnige uitdagende tijdsbesteding in die volgende periode, die voor mij erg stil leek te worden.

Het eerste idee was dat ik bestaande nummers wilde gaan arrangeren en van mijn eigen muzikale kleur wilde voorzien. Dit veranderde naar het maken van eigen nummers en het improviseren op bestaande thema’s. Geleidelijk aan ontstond er een nieuwe speellijst met nummers en arrangementen met een eigen verhaal. Mijn eigen leven is hierbij mijn inspiratiebron.

Het bijzondere verhaal van een aantal eigen geschreven composities vertel ik hier:

Gerrykki: Dit nummer is geschreven voor mijn lieve vrouw en vertelt haar bijzondere verhaal. Een speciale vrouw die verbinding zoekt, vragen stelt aan mij en zichzelf. In dit nummer hoor je de twijfels, worstelingen en ook de luchtigheid. Zij blijft steeds dicht bij zichzelf. Die kracht is voor mij een voorbeeld en komt terug in de muziek.

Missing: Deze compositie is opgedragen aan mijn dochter Bente. Met dit muziekstuk teken ik de band uit die ik met haar heb.

It is well: Op dit momenten dat het tegen zit is dit een lied van troost. Het is heerlijk om over een bekend thema te improviseren. Ik mag mijn zorgen vertellen in de muziek en voelen dat ik er toch mag zijn.

For You: Bij de geboorte van mijn oudste en jongste dochter, Laura (in 1992) en Linde (in 2001) , stond de grote en kleine wereld een paar dagen op zijn kop. Het neerstorten van de El-Al Boeing in de Bijlmer en 9/11 schuurt met de liefde voor nieuwe jonge levens met een onzekere toekomst. De spanningsboog van dat moment tussen de liefde en de angst komen hier bij elkaar.

Poésie du mariage: Poëzie is een vorm van literatuur die uit versregels is opgebouwd. Deze compositie is een muzikaal gedicht over het bijzonder gevoel wat ons huwelijk voor mij betekent. Vertrouwd, veilig en vrijheid. Hoogtepunten en diepe intense gesprekken zijn hiervan getuige. Ik mag mezelf zijn en mijn kant laten zien. Met liefde als basis.

EveningPrayer: Op zoek naar wie ik ben is er iedere keer de vraag: Hoe krijg ik vrede met wie ik vroeger was? Hoe rijm ik dat met hoe ik mijzelf nu voel en kan zijn. Daar sta ik iedere keer in afzondering bij stil.

Herstil: Met dit nummer is mijn zoektocht naar mijn eigen muziek begonnen. Geschreven en bewerkt voor Licht op Herinnering 2020. Een jaarlijks terugkerende gebeurtenis op een begraafplaats waar nabestaanden bij elkaar komen om geliefden te gedenken.

The Silence of Sion: In een bosrijke omgeving van het klooster Nieuw Sion kreeg de stilte een klank. Deze klank heb ik omgezet in muzieknoten. Deze muzieknoten komen tot leven in deze compositie en nemen mijn gedachten mee naar het mystieke van mijn eigen leven en de ervaring van de stilte in het klooster. Dit nummer is nog niet op een album verschenen, maar is wel te beluisteren via onder andere Spotify

Ik wil je met dit album meenemen in de verhalen die ik graag wil vertellen. Met de liefde en de rauwe randjes die met mij meegaan in mijn verdere leven. Luister hier naar een impressie van 2 nummers:

It is well – improvisatie
Herstil

Het album is verkrijgbaar als CD of als downloadversie. Je kunt het album bestellen via deze link. Ik wens je veel luisterplezier.

Met een muzikale groet, Chris